search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Eerste gedachtewisseling over toekomst vliegveld

De commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie heeft op woensdag 26 oktober van gedachte gewisseld over de toekomst van Groningen Airport Eelde. De basis voor dit gesprek was het onderzoek dat de provincies Drenthe en Groningen, de gemeenten Tynaarlo, Assen, Groningen en de aandeelhouders hebben laten uitvoeren.

Uitgegaan wordt van 3 toekomstscenario's: een klein vliegveld voor recreatief gebruik (geen commerciële vluchten), een luchthaven voor vakantievluchten (minder commerciële vluchten) en een vliegveld dat functioneert als toegangspoort voor het Noorden (meer commerciële vluchten).

Insprekers

De volgende personen spraken in op het onderwerp en namen de commissieleden mee in hun visie op de toekomst van Groningen Airport Eelde:

  1. Dhr. Boucher (bijlage 1 en bijlage 2)
  2. Dhr. Wittenberg namens VOLE
  3. Mevr. Jonker - ter Veld 

Vervolg

Op basis van de bespreking in de commissie zal het college van Gedeputeerde Staten een standpunt innemen en een voorstel voorbereiden. Dit voorstel wordt besproken in de volgende commissievergadering op 30 november. Op 14 december neemt het Drents parlement een besluit over Groningen Airport Eelde.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 30 november 2016

Verschillende visies op toekomst vliegveld Eelde

De commissie Financien, Cultuur, Bestuur en Economie heeft op woensdag 30 november gesproken over de toekomst van Groningen Airport Eelde. Lees verder in: Verschillende visies op toekomst vliegveld Eelde MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen