search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Drents parlement hervat fysiek vergaderen, in aangepaste Statenzaal

Het Drents parlement gaat weer fysiek vergaderen in het provinciehuis in Assen. Sinds maart vergaderde het parlement uitsluitend digitaal vanwege de coronacrisis. De Statenzaal is nu zo ingericht dat vergaderen volgens de RIVM-richtlijnen mogelijk is. De eerste fysieke vergadering vindt plaats op woensdag 9 september. De commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie vergadert dan vanaf 9.00 uur.

Statenzaal anders ingericht: vaste plaatsen

Om de Statenleden en commissieleden voldoende afstand tot elkaar te laten houden, is een deel van de Statenzaal anders ingericht. Door het plaatsen van extra (losse) vergadertafels kunnen alle 41 Statenleden aanwezig zijn in de zaal en deelnemen aan het debat. De leden hebben een vaste plaats: dit betekent dat zij vanaf hun plaats het woord voeren en niet vanaf de katheder. Ook de interruptiemicrofoons worden in de nieuwe opstelling niet gebruikt. Dit alles om het loopverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Ruimte voor publiek, maar beperkt

Vergaderen op 1,5 meter afstand van elkaar vraagt om meer ruimte. Om de vergaderruimte te vergroten, zal de schuifwand naar de naastgelegen zaal opengezet worden. Hiermee worden extra plaatsen gecreëerd, waardoor er ook ruimte is voor publiek en pers. Deze ruimte is echter beperkt. Het is daarom noodzakelijk dat publiek zich voor de vergadering aanmeldt via statengriffie@drentsparlement.nl. Ook de pers wordt verzocht zich aan te melden. Zoals altijd zijn de vergaderingen openbaar en live te volgen op www.drentsparlement.nl.

'Wisselplek' voor insprekers

Voor wie wil inspreken op een onderwerp dat op de agenda van een commissie staat, is een zogenoemde 'wisselplek' gecreëerd in de Statenzaal. Indien er meerdere insprekers zijn, wordt de plek tussentijds gereinigd. Insprekers worden verzocht zich vroegtijdig aan te melden bij de Statengriffie, maar uiterlijk de maandag vóór de vergadering om 12.00 uur.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen