search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Drenthe en Europa

Woensdag 4 november werden de leden van het Drents parlement in een masterclass geïnformeerd over de Europese Unie (EU) en het belang van de EU voor Drenthe.

Susan Hoexum en Deanne van Iddekinge van Europe Service Direct (uit Emmen) gaven een flitscursus over de vraag: wie is wie in Europa. De belangrijkste Europese instituties en hun verantwoordelijkheden passeerden de revue.

Masterclass europa

Aansluitend vertelde Sharon Smit (directeur van de Sustainable Society van de RUG) een persoonlijk verhaal over haar ervaringen met Europa. Ze gaf de Statenleden een aantal concrete tips mee om effectief aan de slag te kunnen in Brussel. Haar voornaamste tip was dat je in Europa ver vooruit moet denken; sommige projecten kosten wel vier jaar.

Daarna gaf Govert Buijs een mini-college over effectief lobbyen. Hij gaf aan dat het ontzettend belangrijk is om als provincie te benoemen waar je goed in bent en daarover het gesprek aan te gaan in Brussel. Ook gaf hij aan dat het belangrijk is om samen te werken, bijvoorbeeld in Noord-Nederlands verband, of samen met Duitse grensstreken. In de afsluitende paneldiscussie konden de sprekers uitgebreid bevraagd worden door de Statenleden.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen