search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

CU: "Wederzijdse erkenning van diploma's"

Op 22 mei heeft de ChristenUnie schriftelijke vragen ingediend met als onderwerp: wederzijdse erkenning van diploma's.

"De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft samen met collegaministers van hoger onderwijs in de Benelux het besluit goedgekeurd waardoor het niveau van bachelor-en masterdiploma's in het hoger onderwijs automatisch wordt erkend in België, Nederland en Luxemburg.

Uit een artikel op de website van de NOS blijkt dat Nederland mogelijk ook afspraken gaat maken met Duitse deelstaten in de grensstreek. Naar aanleiding van het Benelux-besluit en het bericht in de media heb ik de volgende vragen voor uw College:

  •  Deelt het College de opvatting van de Christenunie dat wederzijdse erkenning van diploma's tussen Nederland en de Duitse deelstaat Nedersaksen een belangrijke belemmering wegneemt om het werken over de grens in onze grensregio te vergemakkelijken en te bevorderen?
  • Is het College bereid om er bij de minister van OCW op aan te dringen dat er zo spoedig mogelijk afspraken worden gemaakt tussen Nederland en de Duitse deelstaat Nedersaksen over wederzijdse erkenning van diploma's in het hoger onderwijs én in het middelbaar onderwijs?

Indien ja,

  • Bent u bereid dit nog voor de zomer van 2015 te doen en ons op de hoogte te houden van de reactie en intentie van de minister van OCW hieromtrent?

Uw antwoorden op de door mij gestelde vragen zie ik met belangstelling tegemoet.

 

Met vriendelijke groet.

Namens de fractie van de Christenunie,

Bernadette van den Berg"

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen