search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Commissie bespreekt Voorjaarsnota 2016

De commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie heeft in de vergadering van 29 juni de Voorjaarsnota 2016 behandeld. Albert Kerssies, voorzitter van Stichting Behoud Drentse schaapskudden, maakte gebruik van het spreekrecht. Hij sprak in namens 10 gescheperde schaapskuddes.

In de Voorjaarsnota 2016 is bovenop de subsidie van 335.000 euro een bedrag opgenomen van 75.000 euro voor de gescheperde schaapskuddes. Dit in navolging van het eerder gevoerde debat in het parlement. Albert Kerssies uitte zijn waardering voor deze financiële verhoging.

Inspreken Albert Kerssies

Voorjaarsnota

De Voorjaarsnota wordt voorbereid door het college van Gedeputeerde Staten en voorgelegd aan het Drents parlement. De Voorjaarsnota is hét instrument voor het Drents parlement om de koers en de prioriteiten voor het komende jaar te bepalen. Daarnaast is de Voorjaarsnota een belangrijk financieel document, omdat het aangeeft wat de financiële gevolgen van de plannen van de provincie zijn voor de aankomende vier jaar.

Op woensdag 13 juli neemt het Drents parlement een besluit over de Voorjaarsnota 2016.

Gerelateerd nieuws

Motie 28 januari 2016

Staten in debat over schaapskuddes

De traditie van de gescheperde schaapskuddes in Drenthe mag niet verloren gaan, vindt het CDA. In de Statenvergadering van 28 januari diende de fractie hierom een motie in. Lees verder in: Staten in debat over schaapskuddes MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen