search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

CDA: "Mobiele bereikbaarheid"

Op 1 november heeft de fractie van het CDA vragen gesteld over CDA over mobiele bereikbaarheid.

"Drenten zijn samen met Brabanders het minst tevreden over het bereik met hun mobiele telefoon. Vooral inwoners van de gemeente Westerveld geven aan nauwelijks bereik te hebben.Dat blijkt uit een enquête van de regionale omroepen en de NOS. Ruim 23.000 respondenten hebben de vragenlijst ingevuld, van wie 3.048 Drenten. De vraag was hoe men oordeelde over het bereik van de mobiele telefoon in en rond het huis. Nederland geeft gemiddeld een 5,8. Voor Drenthe komt dat gemiddelde uit op een 5,2 en voor Noord-Brabant op 5,1. Inwoners van Zuid-Holland blijken het meest tevreden. De respondenten geven daar gemiddeld een 6,9. Volgens de onderzoekers reageerden meer dan 350 mensen uit de gemeente Westerveld op het publieksonderzoek. Zij kwamen samen niet verder dan een gemiddeld cijfer van een 3,6. Inwoners geven aan in de tuin of zelfs verderop in de straat te moeten bellen. De CDA-Statenfractie heeft de volgende vragen aan het College:

  • Kent het College van GS het bericht 'Drenten en Brabanders minst tevreden over mobiel bereik' zoals dat door RTV Drenthe werd gepubliceerd op 31 oktober 2016?http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/114591/Drenten-en-Brabanders-minst-tevreden-over-mobiel-bereik
  • Zijn er bij de provincie eerder signalen geweest over niet optimaal mobiel bereik in de provincie Drenthe?
  • Kan het College van GS aangeven of het alarmnummer112 te allen tijde bereikbaar is in Drenthe? Zo niet, op welke wijze kan worden gezorgd dat dit wel het geval is of in ieder geval de bereikbaarheid van het alarmnummer kan worden verbeterd?
  • Op welke wijze kan het mobiel bereik in met name afgelegen gebieden, beboste ongeving en goed geisoleerde nieuwbouwwoningen worden verbeterd in de provincie Drenthe?
  • Is het College van GS bereid om in contact te treden met providers en het Ministerie van Veiligheid en Justitie en/of het Ministerie van Economische Zaken om te overleggen waar de knelpunten liggen op het gebied van mobiel bereik en op welke wijze het mobiel bereik in de provincie Drenthe verbeterd kan worden?

Namens de CDA-Statenfractie,

Riette Wollerich en Bart van Dekken"

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen