search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

CDA: "Haalbaarheidsonderzoek Formule 1"

Op 13 november heeft de fractie van het CDA vragen gesteld over een haalbaarheidsonderzoek Formule 1.

"Tijdens de Racedagen met Max Verstappen komen al meer dan 100.000 mensen richting het circuit. ,,Een GP in Nederland. Dat zou wel écht supermooi zijn", gaf Verstappen eerder al aan. ,,Voor eigen publiek rijden, dat blijft toch altijd het mooiste. Als je dat enthousiaste publiek ziet, dat massaal voor jou gekomen is. Ja, dat geeft je gewoon energie.'' Naast Zandvoort en ook steden zoals Amsterdam en Rotterdam wordt ook het TT-circuit van Assen vaak genoemd maar voor- en tegenstanders hebben dan al direct een mening zonder dat die vaak ergens op gebaseerd is. Een haalbaarheidsonderzoek levert inzicht op in de voor- en nadelen. De gemeente Zandvoort en het Circuit Zandvoort hebben inmiddels de resultaten van en dergelijk onderzoek gepresenteerd.

Het CDA heeft in het verkiezingsprogramma onder andere het uitgangspunt staan om attracties in Drenthe erbij te krijgen die serieus kunnen meedoen op nationaal en internationaal niveau, één topsportevenement naar Drenthe halen, het TT-circuit benutten als een sportlandschap speciaal voor de (motor)topsport met respect voor milieu-, woon- en recreatiefuncties. Als provincie een transformatie beginnen waar we bouwen aan een zelfbewust Drenthe die zich nog meer in de kijker speelt in binnen- en buitenland; Drenthe als provincie die zin geeft, zin heeft; Drenthe voor de ideale leef-werk balans. In uw Collegeprogramma staat bij de vrijetijdseconomie ' aansprekende evenementen met regionaal belang en economische spin-off'. Een belangrijke voorwaarde voor de organisatoren van de Formule 1 is de nabijheid van een vliegveld. De komst van een dergelijk sportevenement kan naar de mening van de CDA-fractie grote spin off hebben, zowel op sportief gebied als op gebied van werkgelegenheid.

De CDA-fractie heeft voor u de volgende vragen:

  • Volgt het college de ontwikkeling in Nederland op het gebied van de Formule 1;
  • Zo ja, kan GS ons informeren m.b.t. de stand van zaken?
  • Heeft het College kennis genomen van de resultaten van dit haalbaarheidsonderzoek in Zandvoort?
  • Is het College al in contact geweest met andere organisaties en/of overheden over de wenselijkheid van de komst van Formule 1-races naar Assen:
  • Acht het College een haalbaarheidsonderzoek naar een Formule 1-evenement in Assen wenselijk?

Namens de CDA-Statenfractie,

Bart van Dekken"

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen