search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Afscheid Louise Smits en installatie Philip Oosterlaak

In de vergadering van 15 november 2017 heeft het Drents parlement afscheid genomen van Louise Smits, Statenlid voor de SP. In dezelfde vergadering is Philip Oosterlaak als haar opvolger geïnstalleerd.

Louise Smits

Louise Smits kwam in 2011 voor de fractie van de SP in de Drentse Staten, nadat zij al vier jaar Statenlid in Noord-Holland was geweest. Commissaris van de Koning Jozias van Aartsen stond in zijn afscheidsspeech stil bij de afgelopen jaren. "Ook buiten de commissies -niet alleen als voorzitter van Omgevingsbeleid maar ook als lid van de Statencommissie FCBE- was je zeer actief en kon men altijd op je rekenen. Zo ben je, ik weet niet hoeveel keer jurylid geweest onder andere bij het Provinciaal Jeugddebat en Op weg naar het Lagerhuis en was je gastvrouw bij Gast van de Staten. Maar even zo zeer was je bereid om zitting te nemen in een stembureau van PS, of bij de Commissie voor de Geloofsbrieven, jij zei zelden nee tegen ons." In verband met gezondheidsredenen heeft Louise Smits besloten te stoppen als Statenlid.

Afscheid Louise Smits

Philip Oosterlaak

Philip Oosterlaak volgt Louise Smits op. Philip Oosterlaak is een bekende naam binnen het Drents parlement. In de periodes 2007-2011 en 2011-2015 zat hij ook al in de Drentse Staten. Oosterlaak zal zitting nemen in de commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie.

Philip Oosterlaak

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen