search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

Aangehouden motie IC-zorg in Drenthe

De fracties GroenLinks, PvdA, SP en Sterk Lokaal hebben tijdens de Statenvergadering de motie 'Knokken om IC-zorg in Drenthe' ingediend. Hiermee worden Gedeputeerde Staten opgeroepen om het belang van de IC-afdeling in Hoogeveen nadrukkelijk onder de aandacht te brengen bij onder andere het Zorginstituut Nederland. 

Het Zorginstituut Nederland komt in de zomer van 2016 met een nieuwe richtlijn Intensive Care. Het is niet onaannemelijk dat door deze nieuwe richtlijn de IC-afdeling van het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen moet worden gesloten. Het gevolg is dat 90.000 bewoners in het verzorgingsgebied van het Bethesda ziekenhuis voor spoedzorg aangewezen zullen zijn op de IC-afdelingen van de ziekenhuizen in Meppel, Emmen, Assen of Stadskanaal.

Na een toezegging van gedeputeerde Jumelet om het gesprek aan te gaan met gemeente Hoogeveen en met Treant Zorggroep, hebben de fracties besloten de motie niet in stemming te brengen, maar aan te houden. Lees hier de motie 'Knokken om IC-zorg in Drenthe'.

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen