search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

"Een ware belevenis"

"Het was een ware belevenis en we hebben er echt enorm van genoten. Dank voor deze mooie en indrukwekkende dag.

Precies op tijd werden we opgehaald en stonden binnen 2 uur op het malieveld. Na een kopje koffie hebben we met RTV Drenthe een kort interview opgenomen en zijn we met de tv ploeg een stukje de route van de Gouden Koets afgelopen, tot dat RTV Drenthe niet en wij wel verder mochten.

Prinsjesdag

We hadden nog wat koeken mee, want we wisten niet of we wel voldoende maagvulling hadden tot de lunch. Toch maar besloten om de plastic zak met inhoud af te staan aan een zwaar vertegenwoordigde delegatie uit Staphorst. Weggooien kon niet want alle prullenbakken waren hermetisch afgesloten langs de route.

Prinsjesdag 3

Vlak voor entree naar het binnenhof werden we, al was het Schiphol, gescand en ook dat ging redelijk vlotjes. Het was wel even zoeken naar de entree van de Gravenkamer, maar dan heb je ook wat. Zeer indrukwekkend al die portretten van de graven, de eerste bestuurders van ons nog niet verenigde land. In 2015 bestaat het huidige democratische stelsel met een eerste en tweede kamer 200 jaar. Daarnaast meldde de voorzitter van de eerste kamer nog meer wetenswaardigheden bij de genodigden uit de provincies. Voordat we de Ridderzaal in gingen, bestond nog de mogelijkheid om een beetje rond te kijken bij de fractiekamers van VVD en D'66. Veel bekende gezichten en prominenten die met familieleden daar ook rondliepen.

Prinsjesdag 4

Daarna zijn we om circa half 1 over het binnenhof naar de Ridderzaal geleid. Foto's nemen was verboden, was ons te verstaan gegeven, maar in de huidige tijd met al die mobieltjes is dat niet te handhaven. Ook prominenten waren druk aan het schieten en twitteren, dus dat gaf ons de ruimte om ook een selfie te maken.

Prinsjesdag 5

Prinsjesdag 6

Toen WA en Maxima binnen waren was het wel strikt verboden om foto's te nemen. Een mooi ceremonieel van de opening van de vergadering, waarin de oud directeur van de Veiligheidsregio Fryslan, Ruth Jacobie, tot de commissie van ingeleiden behoorde. We hadden een prachtig zicht vanaf het balkon, rij 1, op alle gebeurtenissen en ook vooral op de hoedjes. Mijn nummer 1 qua hoedje was Betty de Boer die een soort van aerodynamische wielerhelm van hout op had. Daarnaast was Marianne Thieme natuurlijk een opvallende Oranjeverschijning. Het was toch ook het feest van zien en gezien worden en vanaf de tribune konden we dit schouwspel mooi in ons opnemen. Na vertrek van de koning en aanhang mochten wij als laatsten vertrekken richting onze lunch. Op de terugweg nog even weer met RTV Drenthe afgesproken voor het Mauritshuis om onze ervaring te delen.

Vele indrukken rijker zijn we voor alle files aan weer thuisgebracht, waar ons mannetje op ons wachtte die ' just another day at school' had gehad, maar ondertussen oma de filmpjes van ons op internet al had laten zien. Alles was top geregeld, heel veel leuke reacties gehad via social media.

Hartelijk Leo en Simone"

Gerelateerd nieuws

Nieuws 16 september 2016

Mee naar Prinsjesdag

Helemaal in stijl maakten Leo van Eerten en Simone Bouwer de troonrede van wel héél dichtbij mee. Leo had eerder dit jaar deze prijs gewonnen met de fotowedstrijd "Hoe ziet jouw Drenthe eruit?" Lees verder in: Mee naar Prinsjesdag MEER

Nieuws 08 september 2016

Leo van Eerten mee naar Prinsjesdag

Nog één week en dan is het zover! Leo van Eerten - prijswinnaar van de fotowedstrijd 'Hoe ziet jouw Drenthe eruit?' - zal dan zijn 1e prijs 'in ontvangst nemen': mee met de commissaris van de Koning naar Prinsjesdag. Lees verder in: Leo van Eerten mee naar Prinsjesdag MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen