search

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken

/afbeelding/header_pvda_301608

"De verbeelding van Drenthe" aangenomen

Het parlement heeft tijdens de vergadering van 28 september ingestemd met de Cultuurnota 2017-2020: De verbeelding van Drenthe. Vóór de cultuurnota stemden de fracties: VVD, PvdA, CDA, ChristenUnie, SP, D66, GroenLinks, Sterk Lokaal en 50PLUS.

In totaal zijn 3 moties in stemming gebracht, waarvan er 1 is aangenomen.

  • Motie "Stipendium Kunst en Cultuur", ingediend door de fracties: SP en 50PLUS. De motie richt zich op het toekennen van een beurs voor nieuw artistiek talent. De meerderheid van het Drents parlement stemde tegen de motie, waarmee deze is verworpen.
  • Motie "Regionale Omroep RTV Drenthe", ingediend door de fracties: CDA, PvdA, VVD, D66, ChristenUnie, SP, GroenLinks, 50PLUS, Sterk Lokaal. Het college van Gedeputeerde Staten wordt hierin verzocht om een lobby te starten om bij de begrotingsbehandeling in de Tweede Kamer de voorgestelde bezuinigingen op de regionale omroepen ongedaan te maken. Alle Statenfracties stemden vóór de motie.
  • Motie "Drents Senioren Orkest", ingediend door de fracties 50PLUS, ChristenUnie, SP, PVV. Hierin wordt het college van Gedeputeerde Staten verzocht om het ouderenorkest (weer) financieel te ondersteunen. De motie is verworpen.

Gerelateerd nieuws

Nieuws 14 september 2016

Veel insprekers op Cultuurnota 2017-2020

op 14 september behandelde de commissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie de Cultuurnota 2017-2020. Op de nota spraken 8 personen in. Lees verder in: Veel insprekers op Cultuurnota 2017-2020 MEER

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo
Inloggen