T.P. Blinde

T.P. Blinde

Foto van T.P. Blinde

Contact informatie

Logo van Provinciale Staten
Orgaan: Provinciale Staten Periode: van: tot: Website: www.drentsparlement.nl Functie: Statenlid
Logo van JA21
Fractie: JA21 Periode: van: 3 februari 2021 tot: Functie: Fractielid
Logo van Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie
Commissie: Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie Periode: van: tot: Functie: Commissielid

Thomas Blinde
Roden
Telefoon: 06-14453655

Thomas Blinde (Forum voor Democratie) aan het woord:

“Ik ben getrouwd met mijn vrouw Rowan met wie ik een zoon heb. Met z’n drieën wonen wij in Roden. Een prachtig dorp in de kop van Drenthe met veel groen en ondernemende inwoners. In het dagelijks leven ben ik accountmanager bij een bedrijf dat werkzaam is binnen de arbeidsbemiddeling. Tevens zit ik in het bestuur van de Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VOC). Dit is een vereniging die zich inzet voor de belangen van prematuur en ziek geboren baby’s.

 

Ik ben de politiek ingegaan wegens meerdere redenen. Tijdens mijn studie Internationale Betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de democratische tekortkomingen van onze moderne staatsinrichting. Voornamelijk door het uitbesteden (aan de EU), technocratiseren en a-politiek maken van zeer fundamentele zaken zoals nationaal strafrecht, begrotingsbeleid en sociale wetgeving zag ik een onoverbrugbare situatie met mijn democratische principes en het fundament waarop onze mooie samenleving is gebouwd.

 

Forum voor Democratie  was daarom een opluchting toen het werd opgericht in 2016. Met bestuurlijke vernieuwing, hernieuwde nationale trots en zelfverzekerdheid bovenaan de agenda voelde ik mij voor het eerst echt vertegenwoordigd. Ik ben daarom een lid van het eerste uur. Referenda, gekozen bestuurders, Europese samenwerking in plaats van integratie... Dit waren allemaal zaken die het waard zijn om te verdedigen.

 

Daarbij ben ik van kind af aan al geïnteresseerd geweest in hoe de samenleving werkt en hoe die verbondenheid tot stand is gekomen. Alle mensen zijn bijzonder en we moeten onze best doen om met elkaar een zo mooi mogelijk Drenthe te maken. Ik denk dat ik met mijn natuurlijke drang tot samenwerking en inlevingsvermogen een verbindende factor kan zijn. Mijn doelstelling voor de komende 4 jaar is dan ook om prioriteit te geven aan het behoud van ons schitterende Drentse landschap, het promoten en verdedigen van de Drentse onderlinge verbondenheid en cultuur en om overheidsgeld zoveel mogelijk uit te geven aan datgene wat belangrijk is: mensen, natuur en regionale ontwikkeling.”


 

U kunt inloggen als raadslid:

wachtwoord vergeten?