R. Mäkel-van Luttikhuizen

R. Mäkel-van Luttikhuizen

Foto van R. Mäkel-van Luttikhuizen

Contact informatie

Logo van Provinciale Staten
Orgaan: Provinciale Staten Periode: van: tot: Website: www.drentsparlement.nl Functie: Statenlid
Logo van SP
Fractie: SP Periode: van: tot: Website: drenthe.sp.nl Functie: Fractielid
Logo van Statencommissie Omgevingsbeleid
Commissie: Statencommissie Omgevingsbeleid Periode: van: tot: Functie: Commissielid

Robert Mäkel-van Luttikhuizen
Assen
Telefoon: 0592-795444 

Robert Mäkel – Van Luttikhuizen (SP) aan het woord:

“Mijn naam is Robert Mäkel – van Luttikhuizen en ik ben 63 jaar oud. Ik woon al bijna 25 jaar in de provincie Drenthe. Eerst in Nieuw Buinen, later in Valthe en sinds kort in Assen. Ik ben getrouwd met Reinie. We hebben 4 kinderen en 5 kleinkinderen die ons erg gelukkig maken.

Reinie is net als ik overtuigd SP-lid. Zij heeft mij enkele jaren geleden overgehaald om van de PvdA over te stappen naar de SP. Het afscheid nemen van de PvdA viel mij erg zwaar, maar achteraf had ik dat eigenlijk veel eerder moeten doen. De PvdA is sinds het aftreden van Joop den Uyl steeds meer naar rechts opgeschoven. In het vorige kabinet heeft de PvdA de VVD teveel geholpen om te bezuinigen op de gewone burger. Daar schaam ik mij nog steeds voor. Het roer moet om. Dat is alleen mogelijk met een grote en krachtige socialistische partij. De SP dus!

In mijn arbeidzame leven, laatstelijk als leraar, ben ik altijd actief geweest als lid en voorzitter van de ondernemingsraad en de medezeggenschapsraad voor scholen, namens de AbvaKabo, AOb en FNV. Met een aantal collega’s was en ben ik echter van mening dat de reguliere bonden onvoldoende opkomen voor de belangen van de leraar waardoor de leerlingen uiteindelijk de dupe zijn. Daarom zijn wij een eigen vakbond begonnen, Leraren in Actie, kortweg LIA. Als vrijwillig bestuurder zet ik mij samen met 4 andere bestuursleden in voor beter onderwijs door onder andere te eisen dat de klassen kleiner worden en er meer aandacht en tijd voor de leerlingen is. 

Daarnaast ben ik sinds 28 maart 2019 Statenlid voor de SP in de Provinciale Staten van de mooiste provincie van ons land, Drenthe. Tevens ben ik actief als bestuurslid SP voor de gemeente Assen.  

In deze functies wil ik mij graag inzetten voor het belangrijke werk dat er binnen onze prachtige partij, de SP, moet gebeuren. Daar wil opkomen voor gewone mensen. Dat zie ik als taak van de politiek, laten we dat nooit vergeten.” 

U kunt inloggen als raadslid:

wachtwoord vergeten?