Mijke Boedeltje

Mijke Boedeltje

Foto van Mijke Boedeltje

Contact informatie

Logo van Statengriffie
Orgaan: Statengriffie Periode: van: tot: Functie: Senior Statenadviseur

Sinds 2013 werk ik voor de griffie als Statenonderzoeker en tegenwoordig bekleed ik een dubbelfunctie van senior Statenadviseur en Statenonderzoeker. Als adviseur ondersteun ik de Statenleden, in het bijzonder de Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie (FCBE). Dit doe ik door het, vaak samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven, organiseren van presentaties en werkbezoeken. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de praktische gang van zaken bij de Statencommissie FCBE en sparringpartner van de commissievoorzitter.

Als Statenonderzoeker verstevig ik de informatiepositie van de Staten, onder andere door het schrijven van oplegnotities bij GS-stukken, raadplegingen van het Drents inwonerspanel en het organiseren van Masterclasses en Statenontmoetingen met partijen uit het veld. Ook ondersteun ik de Commissie van Onderzoek en de werkgroep veranderende samenleving.

Mijn portefeuilles zijn vooral verbonden partijen en bestuurlijke vernieuwing. In dit kader stelde ik het protocol verbonden partijen op en zie ik toe op de naleving hiervan. In het kader van de bestuurlijke vernieuwing ontwikkel en herzie ik instrumenten die helpen om het Drents parlement in contact te brengen met de samenleving. Zo vond in mei de eerste editie van Drenthe in debat plaats. Momenteel ontwikkel ik een visie op de rol van het Drents parlement in de veranderende samenleving.

Kortom, mijn roeping is: het zo goed mogelijk in positie brengen van de Staten. 


 

 

 

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo

U kunt inloggen als raadslid:

wachtwoord vergeten?