Dhr. J.A. van Dalen

Dhr. J.A. van Dalen

Foto van Dhr. J.A. van Dalen
E-mail adres: j.vandalen@drentsparlement.nl
Logo van Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie
Commissie: Statencommissie Financiën, Cultuur, Bestuur en Economie Periode: van: tot: Functie: Commissielid
Logo van D66
Fractie: D66 Periode: van: tot: Website: drenthe.d66.nl/ Functie: Vice-fractievoorzitter
Logo van Provinciale Staten
Orgaan: Provinciale Staten Periode: van: tot: Website: www.drentsparlement.nl Functie: Statenlid

Jurr van Dalen
Zuidwolde (Dr.)

Jurr van Dalen (D66) aan het woord:

"Met Drentse 'roots’ en thuis in het Noorden, woon ik met mijn gezin in Zuidwolde. Ik ben actief voor de Energiewende op lokaal niveau in Noord Nederland, talentnetwerken in onderwijs en voor MKB, 'social enterprises' en overheid rond het helpen oplossen van complexe vraagstukken.

Sinds 2011 mag ik deel uitmaken van het Drents Parlement. Graag zet ik me in voor een energiek Drenthe: voor het bevorderen van duurzaamheid, werk, innoveren, ondernemen en cultuur, binnen de kaders van gezonde financiën en transparant bestuur. Een innovatieve, energieneutrale provincie met breedband voor iedereen, goede samenwerking met gemeentes, dat zie ik als noodzakelijk en kansrijk om aan mee te werken. In een dynamisch cultureel klimaat. 

Voor D66 is duurzaamheid wezenlijk. Dat moet zijn vertaling hebben in werk, ondernemen, samenleving èn versterking van de huidige natuur- en waterkwaliteiten binnen deze prachtige provincie. In daden. 

Bij regionale uitdagingen, kansen en oplossingen voel ik me goed thuis. Verbindingen leggen met betrokken mensen en organisaties zie ik als basis voor mijn werk als volksvertegenwoordiger. Bij de Drentse grenzen houdt het niet op: de bereikbaarheid van bijv. Dryport Coevorden/Emmen hangt o.m. af van goede spoor- en waterwegen in Emsland en in Overijssel. In Drenthe, met gemeentes en met buurprovincies samen kan op veel terreinen goed en planmatig worden samengewerkt met het Duitse grensgebied; de grenzen help ik graag vervagen, daar waar het barrières zijn. De interregio biedt ons kansen voor economie, energie, werk en cultuur. Bevorderen van meertaligheid (dus ook Nedersaksisch/Drents en Duits) hoort daarbij en daar zet ik me dan ook voor in."

Laatste tweets

 • Dhr. J.A. van Dalen tweet:

  @oosterhuis_anke Wederzijds!!

  20-04-2018

 • Dhr. J.A. van Dalen tweet:

  Mooi vanmiddag @FrederiksoordNL #Frederiksoord waar kinderen hun toekomstwensen aanboden aan Koning… twitter.com/i/web/status/9…

  20-04-2018

 • Dhr. J.A. van Dalen tweet:

  Volle tent bij feestelijk 200 jaar #MaatschapijvoorWeldadigheid @FrederiksoordNL #Frederiksoord #Drenthe met spreke… twitter.com/i/web/status/9…

  20-04-2018

 • Dhr. J.A. van Dalen tweet:

  From #plasticsoup to floating gardens. #Rotterdam #Ambon. Great. twitter.com/dirkjanjanssen…

  20-04-2018

 • Dhr. J.A. van Dalen tweet:

  Strategiesessie leden @PSFryslan @psdrenthe #psgroningen over #SNN. Inspirerend.

  https://t.co/MjfwhjOPop

  19-04-2018

Meer tweets van Dhr. J.A. van Dalen

Zoek document

Zoeken binnen deze website

Snelzoeken
Provinciale Staten logo

Inloggen

U kunt inloggen als raadslid: